Turizem in vrtec

V šolskem letu 2018/2019  Turistična zveza Slovenije že štirinajsto leto zapored vabi vrtce k sodelovanju v vseslovenskem gibanju Turizem in vrtec na temo Z igro do prvih turističnih korakov. Letošnja rdeča nit projekta je TURISTIČNI SPOMINEK MOJEGA KRAJA. 

Koordinatorica projekta: Tina Pajek


V šolskem letu 2017/2018 smo ponovno sodelovali v vseslovenskem gibanju Turizem in vrtec na temo Z igro do prvih turističnih korakov. Rdeča nit projekta je bila KULTURA IN TURIZEM. Kulturni turizem je zvrst turizma, pri kateri je osnovni motiv potovanja zavestno in aktivno spoznavanje ter doživljanje kulture obiskanih krajev ali/in pridobivanje znanja. Tema je odlično sovpadla z največjim dogodkom letošnjega leta, 10. rojstnim dnevom vrtca, ki smo ga praznovali v novembru.

 

Šolsko leto 2016/2017 je bilo namenjeno takšnim in drugačnim potovanjem (projekt »POTUJEM, TOREJ SEM« ).  Potovali smo v mesto, park, gozd, do reke, kmetije, na travnik in polje – od bližnje k daljni okolici.  Odkrivali smo, opazovali, raziskovali, spoznavali in doživljali ter vse povezali v zanimive zgodbe in druženja.

 

V šolskem letu 2015/2016 smo sodelovali s projektom »ZELENI TURIZEM« VRTCA BLAŽE IN NEŽICA SLOVENSKA BISTRICA.