KORONAVIRUS – Vrnitev v vrtec

Spoštovani starši!

Nekateri ste včeraj že prejeli obvestila o odprtju vrtca. Zaradi težav s pošiljanjem e-pošte danes še objavljamo obvestilo, ki ga pozorno preberite.

Ker smo navodila NIJZ prejeli šele v teh dneh, okrožnico MIZŠ pa še čakamo, moramo reagirati zelo hitro, da se lahko ustrezno pripravimo na delo pod bistveno zahtevnejšimi okoliščinami.

V priponki najdete dve izjavi. Prosimo, da izjavo o vračanju otroka v vrtec izpolnite VSI (ne glede na to ali bo otrok obiskoval vrtec ali ne) in jo posredujete na naš elektronski naslov najkasneje do torka, 12.5.2020. Predvidevamo, da se bodo ukrepi tedensko sproščali, zato vas najprej prosimo, da napoveste prisotnost vaših otrok v vrtcu za prvih 14 dni oziroma do konca meseca maja. V tem času tudi velja še interventni zakon, ki vam omogoča oprostitev plačila vrtca, če boste otroka zadržali doma.

NIJZ nam je posredoval priporočila s katerimi je močno zmanjšal velikost skupin (8 in 10 otrok v skupini), kar pomeni, da smo s prostorom močno omejeni. Seveda lahko ob povečanih potrebah skupine tudi povečamo, vendar s tem tudi povečamo tveganje za okužbo. Iz tega naslova pozivam vse starše, ki še lahko zadržite otroke doma do konca meseca maja, da to storite. Skupine se med sabo ne bodo smele srečevati, kar pomeni, da bo vsaka skupina imela svoj urnik. Tudi prihod in odhod iz vrtca bo prilagojen razmeram. Starejše otroke bomo prevzemali pred vrtcem, mlajše boste lahko starši (ob uporabi maske) sami uredili v garderobi in predali vzgojiteljici. Starše prosimo, da se ne zadržujete v garderobah in pred vrati igralnic, saj bo število staršev ob istem času v objektu omejeno.

Otroci ne bodo imeli mask, prav tako ne vzgojitelji (razen ob interakciji z vami). Pomembno je, da otrokom v tem novem uvajalnem obdobju ponudimo toplino, bližino in varnost. 

Zaradi potreb priprave urnika vsake skupine vas prosimo, da na izjavi navedete točen čas prihoda otroka v vrtec in točen čas odhoda iz njega ter se seveda potem teh ur tudi držite. Naj opomnim, da to velja le za te dni. Seveda morajo biti ure znotraj našega poslovalnega časa. 

Točna navodila in hišni red oziroma protokol bomo posredovali vsem staršem, ki bodo otroke pripeljali nazaj v vrtec v prihodnjem tednu. Nujno potrebna bo tudi podpisana izjava, ki jo je pripravil NIJZ in se nahaja v priponki (torej za tiste otroke, ki se vračajo v vrtec). To izjavo prinesete v vrtec na dan prihoda.

 Vašo izjavo za vračanje v vrtec morate posredovati do torka, 12.5.2020

– če je odgovor DA, da si zagotovite mesto za vašega otroka v vrtcu

– če je odgovor NE, da ohranite oprostitev plačila vrtca.

Vljudno prosimo za sodelovanje in odgovor. 

Aleš Točaj, mag. prof., ravnatelj vrtca

IZJAVA STARŠEV – Izjava o vračanju otroka v vrtec (Prosimo, da izjavo izpolnijo VSI STARŠI!)

IZJAVA COVID – Izjava staršev pred vstopom otroka v vrtec (Izjavo izpolnijo samo tisti starši, ki bodo pripeljali otroka v vrtec!)